Blog

Szellemi honvédő díjátadó

Szellemi honvédő díjazott Varga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, Fricz Tamás politológus és Konrad Sutarski Magyarországon élő lengyel író, költő, történész. A negyedik díjazott az olasz Unione Generale del Lavoro (UGL) olasz keresztény-nemzeti szakszervezet, amelynek képviselője az EUCET …

Olvass tovább

Csizmadia László sajtótájékoztatón elhangzott beszéde

Tisztelettel köszöntöm a médiumok képviselőit! A lengyelországi parlamenti választások rávilágítottak arra, hogy mi történik, ha az ultraliberális és az internacionalista, marxista szemlélet újra éled. Donald Tusk, a Soros NGO-k és a brüsszeli bürokraták közös erővel elérték, hogy bár a jog …

Olvass tovább

Meghívó Szellemi Honvédő Díjátadóra

2022-es szellemi honvédő díjátadó ünnepségünket 2024. január 19-én, pénteken, 17.30 órakor, a Novotel Budapest Congress Centerben (1123 Budapest, Alkotás u. 63-67) rendezzük meg. REGISZTRÁCIÓ!

Pénztárca nyitva, az üzlet zárva

Társadalmunk szolidaritása lehetővé tette, hogy az Egyenlő.hu szakszervezet és a CÖF-CÖKA a december 24-i üzletbezárások tekintetében falat törhetett. Lehetővé vált, hogy több üzletlánc munkavállalóinak szabadnapot biztosított, így felkészülhetnek a Szenteste méltó ünneplésére.

Közlemény

A Magyar Hang Nonprofit Kft által valószínűleg istápolt „aHang” mozgalom ismét éledezik. Elektronikus levelek formájában értesültünk színpadra lépéséről, amely nem tekinthető innovatív lépésnek. A plakátokat tépkedő Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter utánzataként a nemzeti konzultációt kívánják antidemokratikus módon meghekkelni.

Meghívó – Bécs

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szervezésében szeretettel hívjuk Önöket a “Pandora szelencéje” című Civil Akadémiánkra. Dátum: 2023. november 27. hétfő. 18:00 Helyszín: Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete (Bécs, Mariahilfer Straße 1c) Vendég: Kiszelly Zoltán politológus, a CÖF C12 szakértői csoport tagja, a Századvég Politikai Elemzések Központ igazgatója Moderátor: Heizler Norbert, CÖF országos koordinátor

Meghívó – Civil Akadémia Szeged

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szervezésében szeretettel hívjuk Önöket a  „Pandora szelencéje” című Civil Akadémiánkra. Dátum: 2023. november 21. kedd 17:30 Helyszín: Szegedi Dóm Látogatóközpont, Szeged, Dóm tér 16. Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendég: Deák Dániel, politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője Moderátor: Heizler Norbert, CÖF országos koordinátor

Az Egyenlő.hu és a CÖF partnere a Lidl a karácsonyi boltzár megvalósulásában

A Civil Összefogás Fórum és az Egyenlő.hu kezdeményezésének kiemelt partnere a Lidl, melynek keretében a piacvezető áruházlánc mind a 200 üzlete zárva tart majd Magyarország egyik legnagyobb keresztény ünnepén, december 24-én. A felek egyöntetű véleménye szerint ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében.

Meghívó

Az EuCET IV. konferenciáját 2023. november 24-25-én (pénteken és szombaton) rendezzük az Ensana Thermal Hotel Margitsziget konferenciatermében. REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

a „Diagnózis rólunk” című Civil Akadémiára Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendég prof. Dr. Kásler Miklós a Magyarságkutató Intézet főigazgatója Időpontja: 2023. november 6. hétfő, 17:30. A program helyszíne a Polgárok Háza (1089 Bp. Visi Imre utca 6.) REGISZTRÁCIÓ!

Elmúlás, ami az életre vezet

Közeledik a mindenszentek ünnepe és a halottak napja. Természetes, ha figyelmünk az elmúlás kérdése felé fordul ezekben a napokban. Talán jót is tesz nekünk, ha szembenézünk vele, hiszen, mint oly’ sok másik esetben, itt is kiderülhet, hogy amit az ismeretlenre vetítünk rosszabb, mint a valóság!

Merítsünk a múltból, nézzünk a jövőbe!

Fiatal egyetemisták és kétkezi munkások szólaltatták meg az összmagyarság lelkének harangjait 1956. október 23-án. Feltámadt a magyarok szabadságvágya, az elnyomókat szembesítette gaztetteikkel. Fegyvert ragadtunk és ha rövid időre, de móresre tanítottuk a szovjet birodalmat. Csak napokig tűnhetett úgy, hogy leányaink és fiaink vérével megváltottuk szabadságunkat.

A civil erőre hosszú távon is szükség van

A Professzorok Batthyány Köre (PBK) pénteken, október 13-án tartott konferenciát Sátoraljaújhelyen, amelyen a CÖF-Cöka elnöke, Csizmadia László is felszólalt, bemutatván a Civil Összefogás Fórumot, a PBK partnerszervezetét. Beszédét az alábbiakban közöljük.

Meghívó Civil Akadémiára

Meghívott előadó: Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője Időpont: 2023. október 19. csütörtök 17 óra Helyszín: Szadai Faluház (2111 Szada Dózsa György út 63.) A Civil Akadémiát a Szadai CÖF Klub alakuló ülése követi.

Nyílt levél a lengyel polgárokhoz

Most, amikor az agresszor Oroszország és Ukrajna közötti háború folyik, az országgyűlési választások kapcsán dönteni kell gyermekeink és unokáink jövőjéről. Keresztény-konzervatív múltunk hagyományainak őrzése Lengyelországban a PIS vezette kormány cselekvéseiben tükröződik. A lengyel kormány bátran üzen Ukrajnával szolidáris cselekedeteivel Oroszországnak, miszerint többé nem fordulhat elő az, amikor a szovjet birodalom majd félévszázadig rabságban tartotta Kelet-Közép-Európa népeit.

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra emlékezik a CÖF Klub Miskolc

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezik a CÖF Klub Miskolc október 18-án 17 órakor a Tudomány és Technika Házában. A szervezők várják a nemzetünk sorsát magán viselő miskolci, Miskolc környéki és távolabbi vidékről is érdeklődő honfitársainkat.

Magyarország időben ismerte fel a világrendi átalakulást

A kialakuló multipoláris világrend, az eurázsiai szuperkontinens felemelkedése és a Magyarország által képviselt „keleti nyitás” és konnektivitás politikája voltak a középpontban az Eurázsia magazin szerkesztőbizottságának keddi teltházas kerekasztal-beszélgetésén, ahol bemutatták a havonta megjelenő Eurázsia legújabb számát is, amely immár országszerte elérhető az újságárusoknál.

A pusztító tűz és az éltető víz elválasztása

A Ruszwurm Cukrászda hagyományainak követését csak szakmájának kiválósága tudja garantálni. Ezt biztosítja Szamos Miklós cukrászmester sok évtizedes cégvezetői tapasztalatát is latba vetve.

Levél Tomasz Sakiewicz úrnak

A keresztény-nemzeti-konzervatív érzelmű, a Békemeneteken velünk tartó Gazeta Polska klubok tagjainak az alábbi nyílt levelet küldte a CÖF-CÖKA nevében a kuratórium elnöke, Csizmadia László.

NEA 2024 kiírás és további tájékoztató fórumok

Kedves civil szervezetek, szervezeti képviselők, ezúton értesítünk benneteket, hogy a mai napon megjelentek a NEA 2024. évi összevont, valamint egyszerűsített pályázataival kapcsolatos információk!  A pályázatokat továbbra is a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR) lehet benyújtani.

Meghívó

A „Kilátások és remények” című Civil Akadémiára Csizmadia László CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendég G. Fodor Gábor politológus, a XXI. Századi Intézet stratégiai igazgatója Időpontja: 2023. október 2. hétfő, 17:30. A program helyszíne a Polgárok Háza (1089 Bp. Visi Imre utca 6.) REGISZTRÁCIÓ!

Magyar Trikolór Pályázat

A 2024-re kiírt Magyar Trikolór Pályázat határideje hamarosan, 2023. szeptember 25-én lejár! Piros, fehér, zöld színeket tartalmazó fotókat várunk. Részletek ITT

9. Kulturális Filmek Fesztiválja

A külhoni magyar filmesek nevében is köszönöm, hogy a CÖF támogatása is segítette a világban szétszóratásban élő magyar filmesek rendezvényét.  Balatonakarattya 2023. 09.03.

CIVIL INFO NEA 2024_Meghívó

A Budapesti Civil Szolgáltató Központ szeretettel invitálja a civil szervezeteket a „CIVIL INFO – NEA 2024” című országos tájékoztató rendezvény budapesti előadásaira (ugyanaznap két időpontban is megrendezésre kerül az esemény, változatlan programmal), amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartanak. 2023. szeptember 25., hétfő Aranytíz Kultúrház (1051 Budapest Arany János u. 10.) Részletek és jelentkezési lap ITT

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete és Budapest Főváros Levéltára tisztelettel meghívja Önt Klösz György, a hazai városfotózás úttörője halálának 110. évfordulója és síremlékének felújítása alkalmából tartandó megemlékezésére, valamint a fotóiból válogatott szabadtéri kiállítás megnyitójára. Időpont: 2023. szeptember 14., csütörtök, 10 óra Helyszín: Klösz György síremléke, Fiumei úti sírkert, 18-as parcella, 1. sor, 37. sír (1086 Fiumei út 16-18.)

Meghívó

„Azt tudjuk mi lesz, de addig mi lesz?” című évadnyitó, interaktív Civil Akadémiára Csizmadia László CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendégek: Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA alapító kurátora és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője 2023. szeptember 11. hétfő, 17:30. Polgárok Háza (1089 Bp. Visi Imre utca 6.) REGISZTRÁCIÓ!

Tomasz Sakiewicz meghívása a 2023-as EuCET konferenciára

Megkezdődött a 2023-as EuCET konferencia szervezése. Ennek kapcsán Csizmadia László, az EuCET grémiumának tagja a testvériség nevében hívja az EuCET lengyel alapító tagját, Tomasz Sakiewiczet a tanácskozásra.

Pressman úr állj és ne tovább!

Vannak olyan emberek, akik saját ambíciók érvényesítése érdekében státusukat, hatáskörüket meghaladóan végzik munkájukat. Az ilyen magatartás a diplomácia terén képes lehet államok közötti kapcsolatok megzavarására. A magyarok nagy többsége talán nem véletlenül úgy véli, hogy Nagykövet úr rossz úton jár. Úgy tűnik, hogy politikai meggyőződését megpróbálja civiljeinkre erőltetni. Sőt, pártossága alapján nem szimpatizál a magyar választók kétharmados többségével. Teszi ezt úgy, hogy esetenként az ellenzéki pártok nyílt támogatójaként lép fel.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!