Blog

Színe változások

A természet színei meghatároznak egy-egy emberi tulajdonságot. Láthatjuk, hogy miniszterelnökünk tusványosi beszédét követően a létező liberálfasiszta eszméket követő mainstream körében, kitört a sárga irigység.

Közlemény

A magyarok véleményéből kitetszik, hogy nem lehet bűncselekmény egy pad átfestése, ezt felmérésünk is bizonyítja. Az elsöprő többség nem ért egyet azzal, hogy a ferencvárosi pad szivárványtalanítása rongálás lenne, de nem támogatják azt sem, hogy Karácsony Gergely kiárusítja a Lánchíd kandelábereit.

SZAVAZZON! Bűncselekmény-e átfesteni a szivárványos padot?

Mint ismert, csütörtökön az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat átadta a főváros első szivárványos köztéri padját a IX. kerületi Tompa utcában. Azonban nem sokáig maradt ebben az állapotban, mivel szombatra Fradi-ultrák zöld-fehérre festették át.

SZAVAZZON! Egyetért-e nemzeti örökségünk, a Lánchíd kandelábereinek kiárusításával?

Valódi csemegére csaphatnak le augusztusban a főváros épített öröksége iránt érdeklődő ínyenc gyűjtők, ugyanis Karácsony főpolgármester bejelentette, árverés útján értékesítik a Széchenyi Lánchíd 14 darab kandeláberét.

CÖF-kártya

A magyarországi ellenzéki pártok összefogásának egyetlen célkitűzése az Orbán Viktor vezette kormány leváltása. Az ehhez szükséges eszközöket válogatás nélkül használják. A törvényi előírások felett átlépnek, ezt bizonyítják a 2022-ben megtartott országgyűlési választok. A külföldről érkező dollár és egyéb devizák elfogadása és felhasználása törvényeink szerint tiltott gyümölcs.

A Márki-Zay család plakátrongálással dicsőíti a szólásszabadságot

A CÖF valamennyi hódmezővásárhelyi óriásplakátját megrongálta, átragasztotta csütörtökön Márki-Zay Péter felesége és csapata. Márki-Zaynéék szerint „gomba”, aki elhiszi, hogy a bukott miniszterelnök-jelölt háborúpárti lenne. Pedig a vásárhelyi polgármester világosan rögzítette álláspontját a 2022-es kampányban a fegyverek és a katonák frontra küldéséről…

Meghívó

 „AMIÉRT A HARANG SZÓL – NÁNDORFEHÉRVÁR 1456” A HUNYADIAKRA EMLÉKEZÜNK Szeretettel várunk a 13. történelmi megemlékezésünkön a háború elleni tiltakozás jegyében. Páduai Szent Antal Templom (Budapest – Zugló, Bosnyák tér 6-7.) 2023. július 22. (szombat) 18:00

A civilek gondolatszabadsága véleményekre kötelez

Jó érzés látni, hallani, hogy a magyarok egyre gyarapodó többsége a világ eseményeit követi, tanulságai szerint cselekszik. A politikai erőhatások, a gazdasági történések a társadalmak reakcióit váltják ki. A civil világ ösztönös reagálását egyre inkább felváltja a felelős gondolkodás, az egészséges türelmetlenség, amely vezetőik irányába magasabb követelményeket sugároz.

NEA 2023. évi normatív pályázati kiírások

A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ értesítése a NEA 2023. évi normatív pályázati kiírásokról, melyek benyújtási határideje: 2023. július 26., 14:00.

Kapuzárás előtt

Az ellenzéki megélhetési politikusok közül sokan érzik, hogy a 2024-es hazai önkormányzati és uniós parlamenti választások után nincs helyük a politikában. Kétségbeesve meakulpázás helyett fentiek elkerülésére magyarázzák tetteiket. A tények azonban magukért beszélnek.

Közlemény

VIZSGÁLAT INDULT A PÉCELI ÓVODÁK SZTRÁJKJA ÜGYÉBEN. A CÖF-CÖKA 2022. október 21-én megkereste az Alapvető Jogok Biztosát annak kapcsán, hogy aggályosnak tekintett polgári engedetlenségi akciót tartottak a péceli önkormányzati fenntartású óvodák, melyben minden dolgozó részt vett, így a város összes óvodai nevelést végző intézménye zárva maradt. 

Megindult Kozma Ákos alapjogi biztos eljárása a péceli óvoda ügyében

A CÖF-CÖKA 2022. október 21-én megkereste az Alapvető Jogok Biztosát annak kapcsán, hogy aggályosnak tekintett polgári engedetlenségi akciót tartottak a péceli önkormányzati fenntartású óvodák, melyben minden dolgozó részt vett, így a város összes óvodai nevelést végző intézménye zárva maradt. 

Meghívó

„A nyugat gyermekei” című Civil Akadémiára Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendégek: Hal Melinda klinikai szakpszichológus, az MCC Tanuláskutató Intézet vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője Időpontja: 2023. június 14. szerda, 17:30 Helyszín: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A „Helyünk Európában” című előadásra Meghívott előadó: Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, CÖF-CÖKA szóvivő Időpont: 2023. június 15, csütörtök, 17 óra Helyszín: Koós Károly Művelődési Ház (Faluház) 2011 Budakalász, Szentendrei út 9. A belépés díjtalan!

A farizeusság megtestesítője

Budapest főpolgármesterét jellemezni nem könnyű feladat. Azt mondják a szellemi honvédők, hogy farizeus. Jókai Anna szavaival, a farizeusság voltaképpen védelmi technika.

Civil Akadémia Zalaegerszegen – képes, videós összefoglaló

Civil Akadémia keretében tartott előadást Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Dr. Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemző Központjának igazgatója a CÖF-CÖKA és a Szellemi Honvédők szervezésében 2023.06.01-én. A megjelent érdeklődőket Jakabffy Lenke, a CÖF zalaegerszegi elnöke üdvözölte, majd Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

Közlemény

Az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet CÖF-CÖKÁ-hoz eljuttatott levelében szellemi honvédőink támogatását kérte a kereskedelmi üzletek december 24-i zárva tartását javasolva.

Meghívó

a „Túlélőtréning és az űrutazás” című Civil Akadémiára Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendégek: Ferencz Orsolya űrhajózásért felelős miniszteri biztos és Magyari Gábor az űrhajósok kiképzője. Időpontja: 2023. június 5. hétfő, 17:30. A program helyszíne a Polgárok Háza (1089 Bp. Visi Imre utca 6.) REGISZTRÁCIÓ!

Védjük meg Magyarországot! – Közelgő szavazás az EP-ben

A Népszava által nyilvánosságra hozott információk szerint jövő héten szavaznak arról az állásfoglalásról, amely szerint Magyarország nem alkalmas az Európai Unió Tanácsának elnöki posztjának betöltésére. CitizenGO – aláírás ITT

Nyílt levél Budapest főpolgármesterének

Öntől lakógyűlésre kaptam meghívót. Ennek a levélnek a tartalmát politikai tanácsadói biztos jól megrágták, mielőtt nem kis összegért útjára bocsájtották a kormányt kritizáló összefoglaló véleményét.

Meghívó – Zalaegerszeg

A „Botrányok és ébredések” című kihelyezett Civil Akadémiára Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendég Kiszelly Zoltán a Századvég Politikai Elemző Központjának igazgatója, a C12 tagja Időpontja: 2023. június 1. csütörtök 17:00.   A program helyszíne a Zalaegerszeg, Városi Hangverseny- és Kiállítóterem (Zsinagóga)

Legyen vége az „itt a piros, hol a piros” játéknak!

A CÖF-CÖKA véleménye szerint Budapest főpolgármesterét az ellenzéki pártok vezetőszáron tartják. Megtehetik, mert ez az ember szaktudás és vezetői erények híján posztjára méltatlan. Politikai ambícióit munkaköri kötelessége elé helyezi.

Meghívó

„Szakszervezetek nem az utcán születtek. Kétoldalú szolidaritásé a jövő!” című online konferenciára Előadók: Gian Luigi Ferretti – az olasz UGL szakszervezet elnöke, Palkovics Imre – a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke, Spencer Pitfield – a brit UNION BLUE szakszervezet igazgatója, Csizmadia László – a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke Moderátor: Ferkó Dániel médiaszakember Időpont: 2023.05.25. 15 óra Élőben elérhető az alábbi linkeken, vagy később visszanézhető!

Meghívó

„Lájkolok, tehát vagyok” című Civil Akadémiára. Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendég Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Ókovács Benedek érettségiző diák Időpontja: 2023. május 24. szerda, 17:30. A program helyszíne a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó – Dombóvár

„A háború hosszú árnyéka” című kihelyezett Civil Akadémiára Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendég Boros Imre közgazdász, a C12 szakértői csoport tagja Időpontja: 2023. május 12. péntek, 17:00.     A program helyszíne a Dombóvári Tinódi Házban ( Hunyadi tér 25.)

Meghívó

„A hazug ember és az ő sánta kutyája” című Civil Akadémiára Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendég Nagy Ervin filozófus, a XXI. Század Intézet elemzője Időpontja: 2023. május 8. hétfő, 17:30. A program helyszíne a Polgárok Háza (1089 Bp. Visi Imre utca 6.) REGISZTRÁCIÓ!

A pápalátogatás üzenet a világnak

Mondanivalója, örökös békét a Föld lakóinak. A betegségéből lábadozó pápa személyes erőfeszítése Krisztus kereszthordozására emlékeztet. Isten saját arcára teremtett bennünket. Utat mutat, a tanításait követjük.

1%-os személyi jövedelemadó

Tisztelettel és előre is köszönettel kérjük Önöket, hogy támogatóink és szellemi honvédőink közösségével idén is járuljanak hozzá munkásságunk eredményességéhez oly módon, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-át a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak ajánlják fel.

Befőzőkészülékeket adományozott a CÖF Somogy vármegyei civil szervezeteknek

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége ebben az évben is folytatta adománykörútját, szerdán elérkeztek tavaszi utolsó állomásukra, Balatonföldvárra.

Online konferencia – Civil párbeszéd Európa jövőjéről

„Energiamix vagy gazdasági függőség?” címmel 2023. április 20. csütörtök 15 óra Előadók: Dr. Henri Malosse, a Vocal Europe tiszteletbeli elnöke, Dr. Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke, Erik Almqvist, újságíró, volt svéd parlamenti képviselő, Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója A beszélgetés élőben követhető magyarul és angolul az alábbi csatornákon:

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!